|
Mam marzenie... |
| Autor |
Wiadomość |
KuKsU
|
Wysłany: 2014-06-09, 20:53 Mam marzenie...
|
|
|
Banalne pytanie "Jakie są Twoje marzenia?" i człowieka potrafi zawiesić. Jasne, że każdy chce być zdrowy, czy chce aby ta choroba nie postępowała, ale... mi chodzi o takie inne marzenia. Co byście chcieli jeszcze zrobić? Coś osiągnąć, zobaczyć...?
Ja nie potrafię już stanąć na rolkach, a całe życie na nich skakałam - takie ograniczenie mnie boli. Chciałabym jeszcze - zanim znowu czegoś nie będę mogła zrobić - być na jeszcze jednym trekkingu w Alpach i wejść na reje na żaglowcu.
O ile pierwsze kasowo i możliwościowo trochę mi się oddala, to o drugie walczę zapamiętale i zamierzam spełnić je jeszcze w tym roku. Trzymajcie kciuki Za co u Was trzymać? |
|
|
|
 |
Beata

|
Wysłany: 2014-06-10, 10:24
|
|
|
bardzo Ci kibicuję , ja co prawda nie mam takich górnolotnych marzeń , ale jedno mam - zatańczyć na weselu Córki , które będzie w sierpniu 2015 roku |
_________________ Pozdrawiam Beata |
|
|
|
 |
Ania

|
Wysłany: 2014-06-10, 10:54
|
|
|
Jak człowiek marzy, to znaczy żę żyje, cieszy się i myśli pozytywnie,.
Chociaż ma ułomności to jeszcze chce coś zdobyć tak po prostu dla siebie.
Powodzenia w dążeniu do celu, marz dalej
http://www.youtube.com/watch?v=qf6fJ8uvfs0
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2014-06-10, 11:20
|
|
|
nie wiem, czy mam marzenia, myślę o tym od rana w wolnych chwilach.
Własnie poźegnałam młodszą córkę, byłam na jej ślubie własnie i na weselu oczywiście i tańczyłam, pierwszy raz od wielu lat sama, tzn. nietrzymana przez męża.
Z mężem oczywiście też i z Mariuszem, mężem Ewy - pierwszy raz od wielu lat nie z moim, który wie, jak mnie trzymać.
Ewa może potwierdzić, i jak będą zdjęcia, to wstawię.
Beatko, Ty też pewnie zatańczysz po tych ćwiczeniach.
Agnieszko, może też masz szansę na te rolki. Pewnie nie będziesz na nich szaleć, ale na pewno staniesz na nich i pojedziesz kilka metrów - przynajmniej odczepiona do pragmy na początek, a potem może i sama.
Spróbuj coś wymyśleć, by skorzystać z tych ćwiczeń u Pana Marka. Byłaś na Walnym?, bo pisałaś wcześniej gdzieś, że się wybierasz. Pan Marek był na spotkaniu i miał wykład o tej rehabilitacji.
Kraków jest daleko od Wrocławia, ale teraz autostradą to nie tak bardzo.
A jeszcze jedno Twoje marzenie może być spełnione. |
_________________ Ela
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
KuKsU
|
Wysłany: 2014-06-12, 15:05
|
|
|
Ojej, chciałabym jeszcze stanąć na rolki, nawet nie muszę skakać. Problem chwilowo nawet w staniu tkwi.
Jeśli chodzi o metodę Pana Marka to dopiero o tym poczytałam. Praca nie pozwoliła mi być na Walnym (raz w miesiącu mam taki weekend, że nie da się go ruszyć), ale jak napisałaś z przyjemnością się zapoznałam. Wrocław jest dla mnie głównie czasowo nieosiągalny. Jak już się trafi taki czas, że można gdzieś wyjechać to jedziemy na Śląsk do rodziców. Muszę poszukać czegoś w Krakowie.
Podobają mi się Wasze marzenia skupione na tańczeniu. Ja nigdy nie miałam do tego talentu. Pomimo, że gram na gitarze to poczucie rytmu w tańcu u mnie nie występuje;-)
Trzeba marzyć dalej i ciągle |
|
|
|
 |
AGATA

|
Wysłany: 2014-06-12, 16:29
|
|
|
zawsze -jak byłam sprawna uwielbiałam (dosłownie )tańczyć , i cały czas mam nadzieję , że będę mogła jeszcze w silnych ramionach pochulać .
 |
_________________ POZDRAWIAM GORĄCO Agata |
|
|
|
 |
Beata

|
Wysłany: 2014-06-12, 17:55
|
|
|
 |
|
|
|
 |
anna

|
Wysłany: 2014-06-12, 18:17
|
|
|
właśnie mojm marzen tez jesst taniec i spiew ale one sie nie spełnią bo niemam słluchu muzycznego |
|
|
|
 |
Dorota75

|
Wysłany: 2014-06-12, 19:01
|
|
|
| Ja mam jedno - żeby Moja Wicia była zdrowa. A reszta jakoś będzie . |
_________________ Pozdrawiam,
Dorota
"Dum Spiro Spero" |
|
|
|
 |
Józefa
|
Wysłany: 2014-06-12, 19:40
|
|
|
| Dorota75 napisał/a: | | Ja mam jedno - żeby Moja Wicia była zdrowa. A reszta jakoś będzie . |
Popieram Dorotkę w stu procentach, ja także marzę o tym aby moje dzieci były zdrowe |
|
|
|
 |
Beata

|
Wysłany: 2014-06-12, 22:04
|
|
|
| moje córki są już przebadane , więc wiem jak jest |
|
|
|
 |
bialy_pl

|
Wysłany: 2014-06-12, 22:53
|
|
|
Nie zrozumcie tego co napiszę jako samochwalstwa czy "narcyzmu" ale zawsze lubiłem tańczyć. Na spotkaniach towarzyskich (prywatkach) tańczyłem przeważnie do końca, zawsze potrafiłem "prowadzić" partnerkę. Żona lubiła ze mną tańczyć, jak i inne kobiety, Ale niestety teraz mogę co najwyżej zatańczyć taniec "robota".
Dlatego, moim marzeniem jest zatańczyć na weselu córki. Mam nadzieję że do tego czasu (córka ma 19 lat) moja choroba nie postąpi bardziej, a dzięki rehabilitacji będę mógł to zrobić. |
_________________ ____________
Wojtek
http://wojtekpl.blog.pl/ |
|
|
|
 |
Ewa

|
Wysłany: 2014-06-13, 07:02
|
|
|
Moje jeszcze nie zadaje pytań, ale niech się tylo mówić nauczy... |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2014-06-13, 07:17
|
|
|
To prawda, cieszymy się nią wszyscy
| bialy_pl napisał/a: | Nie zrozumcie tego co napiszę jako samochwalstwa czy "narcyzmu" ale zawsze lubiłem tańczyć. Na spotkaniach towarzyskich (prywatkach) tańczyłem przeważnie do końca, zawsze potrafiłem "prowadzić" partnerkę. Żona lubiła ze mną tańczyć, jak i inne kobiety, Ale niestety teraz mogę co najwyżej zatańczyć taniec "robota".
Dlatego, moim marzeniem jest zatańczyć na weselu córki. Mam nadzieję że do tego czasu (córka ma 19 lat) moja choroba nie postąpi bardziej, a dzięki rehabilitacji będę mógł to zrobić. |
ja natomiast nigdy nie lubiłam tańczyć, nigdy mi to nie wychodziło, nie czułam rytmu. Bałam się tańczyc z obcym, bo jak tańczyłam z mężem to on wiedział jak mnie poprowadzić i trzymać |
_________________ Ela
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
KuKsU
|
Wysłany: 2014-07-07, 22:44
|
|
|
Ta próba wchodzenia na reje była mało udana. Wchodziłam wieczorem, więc określanie odległości należało do niemożliwych. Weszłam do połowy (nawet nie na pierwszą reję) i stwierdziłam, że za nic nie potrafię zrozumieć ludzi, którzy to lubią;-) Za dnia brakło mi odwagi do powtórzenia wyczynu. Jeszcze tam wrócę
DSC_0323_530x800.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 56 raz(y) 111.54 KB |
|
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2014-07-08, 07:12
|
|
|
I tak jestem pelna podziwu dla Ciebie, spróbuj jeszcze za dnia, pewnie lepiej Ci pójdzie. Tylko dobrze się zabezpiecz przed upadkiem.
Ja też nigdy nie mogłam zrozumieć ludzi, którzy to lubią. |
_________________ Ela
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
katarzynab_81

|
Wysłany: 2014-07-08, 11:23
|
|
|
brawo Aga!!!!!!!!!!!!! |