Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia naszej strony ataksja.org.pl
Strona Forum korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Poprzedni temat «» Następny temat
Propozycja pracy
Autor Wiadomość
Ela 

Wysłany: 2011-05-30, 15:15   Propozycja pracy

OPomysł zaczerpniety z życia :)
ostatnio korzystałam z myjni ręcznej. Przypatrzałam się, jak to wygląda i pomyślałam,ze może niektórzy z nas, by mogli coś takiego robić.
Nie potrzeba mieć nie wiadomo jakich urzadzeń. Można ją urządzić w swoim lub wynajętym pomieszczeniu, zakupić jakiś dobry odkurzacz, coś do mycia. Można poszukać w internecie.
Są rózne ulgi dla niepełnospraWnych przy zakładaniu własnych firm, t5rzeba popytać w PCPRach. teraz jest program Drogowskazy.
Każdy by pracował na swoim, nie miałby szefa czy złośliwych kolegów.
Kluienci, szybko by poznali, że mają do czynienia z chorym, a nie pijanym, każdemu nowemu klientowi możnaby mówić od razu, ze jest się chorym.
Praca nie wymaga jakichś kwalifikacji, myślę, że wielu z nas - mężczyzn raczej, mogłoby spróbować.

Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II

franek 
Administrator

Wysłany: 2011-05-31, 21:48   

Pomysł fajny :)

Pozdrawiam
Franciszek Gajek

Ela 

Wysłany: 2011-06-01, 09:37   

I takie myjnie są bardzo potrzebne, do naszej trzeba sie zapisywać wcześniej, taka kolejka

Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II

maria feliks 

Wysłany: 2013-11-20, 06:18   

Mam serdeczną prośbę czy ktoś ma jakieś adresy na chałupnictwo sprawdzone już od 6 lat siedzę w domu i dłużej nie mogę z tej bezsilności chciałabym pomóc rodzinie w dochodach tak jak kiedyś życie coraz droższe interesuje mnie fizyczna praca nie komputer czy adresowanie kopert itp. jeżeli :serce: :serce: ktoś może pomoc w tej sprawie proszę o pomoc.

Ela 

Wysłany: 2013-11-20, 07:09   

świetny pomysł, może w internecie gdzieś poszukać? Może te osoby niepracujace mogłyby się tym zająć?

— Jan Paweł II

maria feliks 

Wysłany: 2013-11-20, 07:22   

Zgadzam się tylko jest jedno ale?znam kilka osób które szukały podobną drogą jak internet i spotkały się z oszustwem i dlatego boję się ryzykować nie stać mnie na ryzykowięc dlatego napisałam na forum czy może ktoś ma sprawdzone namiary na taką pracę.

Dorota75 

Wysłany: 2013-11-21, 13:25   

maria feliks napisał/a:
Mam serdeczną prośbę czy ktoś ma jakieś adresy na chałupnictwo sprawdzone już od 6 lat siedzę w domu i dłużej nie mogę z tej bezsilności chciałabym pomóc rodzinie w dochodach tak jak kiedyś życie coraz droższe interesuje mnie fizyczna praca nie komputer czy adresowanie kopert itp. jeżeli :serce: :serce: ktoś może pomoc w tej sprawie proszę o pomoc.

Ja nie pomogę . Nic nie wiem w tym temacie . Mam całkowitą niezdolność do pracy , nie chcę ryzykować , że ulegnie to zmianie jak ZUS sie dowie , że jednak pracuję . Można dorobić do renty , ale ja nie chcę bo wolę mieć marną bo marną rentę niż dorabiać do niej . :lawka:

"Dum Spiro Spero"

maria feliks 

Wysłany: 2013-11-21, 17:56   

ja też mam rodzinę i marną rentę na nikogo nie mogę liczyć mam pytanie do F ranka czy jak mam całkowitą niezdolność do pracy czy mogę podjąć się chałupnictwa???????????????

Dorota75 

Wysłany: 2013-11-21, 18:05   

JA MAM RENTĘ NA DWA LATA , CAŁKOWITĄ NIEZDOLNOŚĆ DO PRACY . POWSTAJE PYTANIE CZY JAK ZUS SIĘ DOWIE O TYM , ŻE JEDNAK PRACUJE TO CZY I NIE ZABIERZE KASY Z TEGO TYTUŁU . O ILE WIEM TO JEST JAKIEŚ 200 ZŁOTY RÓZNICY .MOJA RENTA NIE JEST DUŻA , ALE GDYBY MIAŁA BY BYĆ JESZCZE MNIEJSZA TO JA DZIĘKUJĘ . A SKĄD WIEM ILE BY MI SIĘ UDAŁO POPRACOWAĆ . JAK DLA MNIE TO GRA NIE WARTA ŚWIECZKI . NO , ALE TO TYLKO MOJE ZDANIE.

"Dum Spiro Spero"

katarzynab_81 

Wysłany: 2013-11-21, 22:13   

ja wiem że jak ma się rentę to można pracować na umowę o dzieło lub na zlecenie i można dorobić tylko nie można jakiejś kwoty przekroczyć ale jaka to kwota nie wiem :kwiatek1:

franek 
Administrator

Wysłany: 2013-11-21, 23:27   

maria feliks napisał/a:
ja też mam rodzinę i marną rentę na nikogo nie mogę liczyć mam pytanie do F ranka czy jak mam całkowitą niezdolność do pracy czy mogę podjąć się chałupnictwa???????????????

Zadzwoń do Orzeczników ZUS - wydaje mi się że nie. Ale możesz na kogoś rejestrować działalność a robotę wykonywać. Kluczowa jednak jest rozmowa. Ja gadałem o swoim problemie i uspokoili mnie.

Pozdrawiam
Franciszek Gajek

maria feliks 

Wysłany: 2013-11-22, 10:03   

dziękuję i pozdrawiam.

Dorota75 

Wysłany: 2013-11-22, 10:27   

katarzynab_81 napisał/a:
ja wiem że jak ma się rentę to można pracować na umowę o dzieło lub na zlecenie i można dorobić tylko nie można jakiejś kwoty przekroczyć ale jaka to kwota nie wiem :kwiatek1:

Mnie Pani w ZUS mówiła , aż byłam zdziwiona , że taka duża kwota , to było 2 tysiaki z hakiem . No , ale jak znaleźć taką pracę :dance:

"Dum Spiro Spero"

Dorota75 

Wysłany: 2014-02-21, 16:06   

http://www.ckon.org.pl/pl...y/oferty-pracy/

"Dum Spiro Spero"

Odpowiedz do tematu