|
Kasia z Wrocławia |
| Autor |
Wiadomość |
kasia
|
Wysłany: 2010-03-09, 13:47 Kasia z Wrocławia
|
|
|
Witam wszystkich bardzo słonecznie i ciepło z pięknego Wrocławia. Nie wiem czy dostałam prezent w postaci genów od mojego taty, który ma SCA1 i biorąc pod uwagę, że nie ma jak na razie na tę chorobę lekarstwa, to taka wiedza jest i tak zbędna. Biorąc pod uwagę, jak wiele osób w rodzinie jest chorych na sca, prawdopodobieństwo, mimo ze teoretycznie 50/50, jest duże:) ...takie jest życie.
Zaczęło się od mojej babci ona przekazała geny mojej cioci Eli i tacie, ciocia jak się okazało kuzynce Ewie (obie udzielają się na forum-POZDRAWIAM). Chory był też brat babci, który przekazać chorobę jednej ze swoich córek (niestety poddała się i jej stan jest fatalny). Przykład mojej cioci (tej która się poddała) i taty pozwala na stwierdzenie ze aktywny tryb zycia rehabilitacja itp. to przepis na odniesienie sukcesu w tej chorobie. Sama codziennie chodze na basen i w miare mozliwosci i wolnego czasu(ktorego niestety jak na lekarstwo) cwicze. Moj tato pierwsze objawy zauwazyl kiedy mnie nie bylo jeszcze na swiecie mial troszke ponad 30lat. Od lat ostro cwiczy:) codzienna gimnastyka jesli nie ze specjalista to samodzielnie w domu, logopeda, koenzym i inne cuda farmakologii i dzieki temu fajny chlopak z niego;) Ja mam 24 lata i jesli cos sie zacznie dziac to trzeba bedzie chwycic byka za rogi i walczyc!!! mam nadzieje ze was nie zanudzilam...
Trzymam za Was, Nas mocno kciuki i wierze ze jak sie czlowiek zaprze to sie da gory przenosic wiec trzymajcie sie cieplutko i czekam na nowinki dotyczace mozliwosci leczenia
pozdrawiam
kasia |
_________________ kasia |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2010-03-09, 15:05
|
|
|
Bardzo się cieszę, że napisałaś Mam nadzieję, że obie z siostrą będziecie zdrowe, ale miło, że jesteś z nami.
Potwierdzam to, co mówisz o rehabilitacji, zresztą dawałam kilka razy tu na Forum przykład Twojego Taty.
A tak przy okazji - to spytaj, a może wiesz, czy słyszał o ćwiczeń PNF. to taka nowa metoda, pono.ć są świetne rezultaty w naszej chorobie. We Wrocławiu pewnie można znaleźć rehabilitantów, którzy mają w tym certyfikat.
I jeszcze jedno - świetnie, że tak ćwiczysz, zdopinguj Ewę, jak mozesz, do tego basenu. |
_________________ Ela
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
Ewa

|
Wysłany: 2010-03-11, 19:19
|
|
|
Bardzo się ciesze, że napisałaś. Trzymam kciuki, żebyście z Gosią dostały tylko dobre geny i były zdrowe.
Zaglądałam na Twoją stronę w internecie; przepiękne kwiaty i pomysł na interes bardzo ciekawy. Podoba mi się opcja kilku spotkań, żeby lepiej poznać potrzeby klienta, w końcu ślub to bardzo wyjątkowa okazja. Robisz bukiety też na inne okazje? |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2010-03-11, 19:53
|
|
|
| Jaka to strona? Daj Kasiu namiary |
_________________ Ela
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
kasia
|
Wysłany: 2010-03-12, 10:42
|
|
|
www.moonflower.pl
zapraszam:)
na inne okazje też można złożyć zamówienie.
[ Dodano: 2010-03-12, 10:43 ]
cieszę się, że się podobają. |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2010-03-12, 23:03
|
|
|
| Bardzo ładne. Ciekawa strona |
_________________ Ela
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
anna

|
Wysłany: 2010-03-13, 05:27 kasia
|
|
|
dołączam sie też mi się podobała |
|
|
|
 |
Ewa

|
Wysłany: 2010-03-13, 17:07
|
|
|
| Kasia, będę na basenie w poniedziałek o 20:00. Jeśli też będziesz, znajdziemy się w wodzie, albo może wcześniej. |
|
|
|
 |
kasia
|
Wysłany: 2010-03-14, 15:07
|
|
|
| Ja będę lecieć na ostatnią chwilę. Do zobaczenia. |